رييس پژوهشگاه ICT (مرکز تحقيقات مخابرات) با تاکيد بر اين که، پژوهشگاه يک نهاد پژوهشي است، ابراز اميدواري کرد: سال 95 سال شکوفايي حوزه پژوهش در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات باشد.
وايمکس نيوز - خوانساري ماموريت پژوهشگاه را پيگيري چهار حوزه عنوان کرد و گفت: انجام پروژه هاي پژوهشي-کاربردي براي بخشهاي مختلف وزارتخانه، توسعه فناوريهاي بومي و بوميسازي فناوريهاي پيشرفته، رصد فناوري و آيندهنگري و کمک به تدوين برنامههاي بخشي و ملي و توسعه و ترويج دانش و ارتقاي سرمايههاي انساني بخش فاوا ماموريت هايي است که در هر يک موضوعات مختلفي را به انجام رسانده و کارهايي را نيز شروع کرده ايم.
وي مهمترين انتظار از پژوهشگاه را کمک به آينده نگري و تدوين برنامه هاي بخش عنوان کرد و گفت: به منظور کسب دانش مورد نياز جهت تدوين برنامه هاي بخش، اقدام به انجام پروژهش هاي بنيادي به عنوان مهمترين اقدمات سال 94 کرديم.
خوانساري از تصويب چهار طرح کلان در حوزه توسعه فناوريهاي بومي و بوميسازي فناوريهاي پيشرفته در شوراي فني وزارتخانه خبر داد و گفت: اجراي طرح جويشگر بومي از سال گذشته شروع و شرايط را براي توسعه محصولات و خدمات در کنار جويشگرهاي بومي متني اوليه با کمک بخش خصوصي، دانشگاهها و شرکتهاي دانش بنيان ايجاد کرد.
وي خاطر نشان کرد: در اين خصوص با ارايه فراخواني بازيگران مختلف اين عرصه شناسايي و عملا مسير برنامهها با حمايت وزارتخانه دنبال شد. به ويژه دستاوردهاي حاصله در سايت ديدرس قرار گرفت و اين شفافيت کمک کرد تا مسير با اعتماد بيشتري دنبال شود.
خوانساري همچنين به طرح توسعه و تجهيز آزمايشگاههاي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات، اشاره کرد و از وجود آزمايشگاه تخصصي و تاييد نمونه خبر داد و گفت: فضاي کشور در حوزه تاييد نمونه بايد به شکلي باشد که فناوري ها قبل از ورود از نظر کارايي، امنيت، زيست محيطي مورد ارزيابي واقع شوند و پس از تاييد فني سازمان تنظيم مقررات اطمينان نسبت به رعايت معيارهاي مورد نظر از نظر کارايي داشته باشد. از اين رو، با کمک وزارتخانه، آزمايشگاه تخصصي را تجهيز کرديم.
خوانساري در ادامه، از شروع به کار در زمينه فناوريهاي مرتبط با اينترنت چيزها، رايانش ابري و سکوهاي نرم افزاري بومي، رصد و پايش نسل پنجم شبکه موبايل، رصد و پايش فناوري هاي دادههاي عظيم، ياد کرد و افزود: در داخل اين طرحها زير پروژههاي مختلفي تعريف شده که به ما در جهت استخراج نقشه راه فناوري و طرح کلان اجرايي کمک مي کنند.
وي از چرخش طرح هاي پژوهشگاه از پروژه هاي مستقل و موضوع محور به طرحهاي کلان ملي نيز گفت و ادامه داد: بررسي هاي کارشناسانه و آينده پژوهانه نشان مي دهد که در فناوري هاي آتي بايد سرمايه گذاري را براي پذيرش فرهنگي، علمي و جهت دهي پژوهشهاي کشور انجام داد.
وي تاکيد کرد: در زمينه توسعه و ترويج دانش و ارتقاي سرمايههاي انساني بخش فاوا سه فعاليت در قالب تربيت منابع انساني متخصص در قالب دانشجويان تحصيلات تکميلي، برگزاري همايش، سمينار و دوره هاي آموزشي کوتاهمدت عمده انجام شده است.
او با اشاره به انجام پروژههاي مجموعه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در سال 94 از مهمترين اين پروژهها، به پروژه رايانش ابري اشاره کرد و افزود: از طريق يک درگاه پياده سازي شده، توسعه دانش زيرساخت ابري با توزيع شدگي جغرافيايي و ملاحظات خاص کارايي امنيت و تهيه صورتحساب را به انجام رسانديم.
وي به ارايه مشاوره به شرکت زيرساخت جهت توسعه زيرساخت هاي کشور اشاره کرد و گفت: تدوين راهبردهاي شبکه آتي سوييچ براي کشور و نظارت بر نحوه تخصيص پهناي باند شبکه انتقال داده در شبکه زيرساخت را دنبال کرديم.
خوانساري گفت: در همکاري با سازمان تنظيم مقررات هم امکان سنجي ورود اپراتور چهارم را به انجام رسانديم. همچنين مقررات گذاري IPTV-CDN- OTT- و سامانه هاي مورد نياز آن را بر مبناي درخواست هاي تخصصي داشتيم.
تعيين سطوح دسترسي مجاز استخراج شاخصهاي کيفيت و پشتيباني سرويس هاي ICT و تعيين شاخص ها و پشتيباني داشبورد مديريتي تنظيم مقررات، شرح خدمات و طراحي و مدل سامانه هاي هوشمند نظارتي در شبکه اپراتورهاي سيار و امکان سنجي پياده سازي مدل سامانه هاي هوشمند در شبکه اپراتورهاي ثابت از ديگر بخش هاي همکاري پژوهشگاه ICT با سازمان تنظيم مقررات بود که خوانساري به آن اشاره کرد.
وي از اتمام سند راهبردي و طرح جامع پايلوت خدمات USO ياد کرد و گفت: اين سند از اسنادي است که به شکل بين دستگاهي شکل گرفته و طي سال 95 بهرهبرداري خواهد شد.
خوانساري با تاکيد بر اين که آزادسازي محصولات قابل عرضه عمومي پژوهشگاه براي شرکتهاي دانش بنيان که مي تواند به عنوان يک زيرساخت توليد محصولات به کار رود را دنبال ميکنيم، افزود: به عنوان مثال موتور ترجمه ترگمان را به صورت باز براي استفاده قرار داديم.
وي با بيان اين که مشاوره پژوهشي تدوين و تکميل پيوست هاي شبکه ملي اطلاعات و سند ملي تعامل پذيري دستگاههاي اجرايي با کارفرمايي سازمان فناوري اطلاعات در حال انجام است، ابراز اميدواري کرد: طبق برنامهريزي در شش ماه نخست، خروجي اينها را داشته باشيم.
رييس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات تاکيد کرد: تمام فعاليتهاي پژوهشگاه مبتني بر برنامه اقتصاد مقاومتي و برنامه ششم پژوهشگاه است و اميد داريم با همت عمومي پژوهشگران پژوهشگاه بهرهبرداي بومي و بومي سازي محصولات راهبردي فاوا به عنوان ماموريت کليدي در کشور به نتيجه برسد.
منبع : ايسنا